Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рух транспортних засобів через місцевий пункт пропуску «Олександрівка - Безіменне» відновлено

Рух транспортних засобів через місцевий пункт пропуску «Олександрівка - Безіменне» відновлено

У місцевому пункті пропуску через державний кордон «Олександрівка-Безіменне», розташованому у Золочівському районі Харківської області, з 11 лютого відновлено рух транспортних засобів. Його пропускна спроможність становить 250 транспортних засобів та 600 осіб за добу. Сьогодні пункт пропуску відвідав та ознайомився з його роботою заступник голови Харківської облдержадміністрації – керівник апарату Василь Хома.

За його словами, на території Харківської області відкрито 51 місцевих пунктів пропуску, з них 49 пішохідних і два автомобільних – «Журавлівка» і «Олександрівка».

«Серед всіх прикордонних областей України з боку Росії лише в Харківській відкриті 2 місцеві автомобільні пункти пропуску. 23 жовтня 2013 року було відновлено рух автотранспорту через місцевий автомобільний пункт пропуску «Журавлівка». Його пропускна спроможність складає 250 автомобілів на добу, проте тут перетинало кордон більше 2 тисяч транспортних засобів. Тому, щоб зменшити навантаження на цей пункт пропуску, нам було необхідно відкрити ще один. Зрозуміло що це покладає на обласну владу великий обов’язок. Тож ми вжили всіх засобів, щоб збудник африканської чуми з Росії не потрапив на територію області. Як і на МПП «Журавлівка», на МПП «Олександрівка» також встановлена дезустановка, яка в автоматичному режимі здійснює дезінфекцію транспортних засобів, що перетинають державний кордон з боку Російської Федерації», - сказав Василь Хома.

Зараз МПП повністю відповідає всім вимогам щодо здійснення якісного державного ветеринарно-санітарного контролю. Його облаштували автоматичною системою аерозольної дезінфекції коліс та колісних арок автомобілів, дезінфекційними килимами. У визначених місцях встановлено інформаційні матеріали та попереджувальні знаки, також встановлено МАФ з підключенням до електромережі. На всі ці заходи витрачено близько 100 тис. грн. позабюджетних коштів. Переобладнання «Олександрівки» дозволяє цілодобово здійснювати гарантований контроль за пересуванням транспортних засобів та громадян через українсько-російський кордон.

Після виконання всіх необхідних робіт з переобладнання на Золочівський прикордонний інспекційний пункт були добавлені штатні одиниці для здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.

Довідка. Відповідно до протокольного доручення за підсумками засідання Кабінету Міністрів від 11 вересня 2013 року з 25 вересня з метою недопущення занесення в Україну збудника африканської чуми свиней були закриті пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією у Харківській області: Олександрівка, Бударки, Журавлівка і Стрілеча, як для регулярного автобусного сполучення, так і приватного транспорту.

З 23 жовтня відновлено рух автотранспорту через місцевий автомобільний пункт пропуску «Журавлівка». Там встановлено обладнання для дезінфекції транспортних засобів, додані штатні одиниці для здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю і нагляду.