Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жоден з почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» не заявив райдера

Жоден з почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» не заявив райдера

Райдера немає в жодної людини, яка приїде на VI Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень». Оргкомітет оплачує тільки квитки і готель. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми кілька місяців поспіль запрошували українських кінематографістів. Такого райдера, як висунули нам вони, я не бачила навіть у Алена Делона. Тому, коли говорять, що українське кіно ніхто не підтримує – я і не знаю, як ще його можна підтримати», – підкреслила вона.

Вікторія Маренич також додала, що в оргкомітет надійшло звернення від громадської організація слабозорих з проханням зробити тіфлопереклад.

«Попереднє узгодження є, але разом з ним прийшов рахунок на 20 тисяч доларів. Яким чином ми з вами повинні підтримувати українське кіно? Невже творці українських фільмів не думають про те, що їх творче життя залежить, в тому числі, і від кількості людей, які прийдуть на перегляди  Оргкомітет кінофестивалю «Харьковская сирень» готовий самостійно зробити тіфлопереклад, але мені незрозуміло, чому виставляються такі суми. Адже люди з не менш знаковими фільмами на це пішли, тому що вони розуміють, про яку категорію людей йде мова», – заявила директор Департаменту.

Теги