Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У квітні харківська Алея Зірок поповниться новими стелами

У квітні харківська Алея Зірок поповниться новими стелами

У квітні харківська Алея Зірок поповниться новими стелами з відбитками долонь почесних гостей V Міжнародного кінофестивалю: французької кінозірки Мішель Мерсьє, радянської актриси театру і кіно Світлани Живанкової, письменника, сценариста і публіциста Аркадія Ініна, заслуженого артиста України Олексія Колесника, спеціаліста з 3D-графіки і кіноспецеффектам Олів'є Кауфера. Про це повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

У ході VI Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» планується взяти відбитки долонь Д'Артаньянів - Жерара Барре і Михайла Боярського, а також Ірини Алфьорової, Валентина Смирницького, Веніаміна Смєхова, режисера Григорія Юнгвальда-Хількевича.

Також директор Департаменту масових комунікацій ХОДА повідомила, що в квітні будуть відновлені вкрадені таблички на стелах з відбитками долонь французьких акторів Алена Делона, Жана-Поля Бельмондо і П'єра Рішара.

Довідка. Традиція залишати відбитки долонь почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень» народилася у 2009 році під час І кінофестивалю. Сьогодні Алею почесних гостей прикрашають 19 стел. Зокрема, свої відбитки залишили французькі кінозірки Мілен Демонжо, П'єр Рішар, Ален Делон, Жан-Поль Бельмондо, легенда українського кіно Богдан Ступка, відомі діячі російського кінематографа Наталя Фатєєва, Алла Сурикова, Володимир Фокін, Борис Токарєв, Людмила Гладунко, представники американського кіно з харківськими корінням Юджин Мамут та Ірина Борисова.