Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року Харківська область отримає більше 100 автомобілів екстреної медичної допомоги

Цього року Харківська область отримає більше 100 автомобілів екстреної медичної допомоги

Як сказав в ефірі програми ХОД ТРК «Тижневик реформ» заступник голови ХОГА Ігор Шурма, надійне і стабільне функціонування служби екстреної медичної допомоги є дуже важливим. Він зазначив, для цього потрібна своєчасна виплата заробітної плати лікарям, середньому, молодшому медичному персоналу з усіма надбавками. Так, сьогодні лікарі та середній медичний персонал отримують надбавку у розмірі 40%. Відповідні доплати також мають водії.

«Ще одне важливе питання - матеріально-технічна база. В першу чергу це те, з чим іде лікар, фельдшер до пацієнта. Другий рік поспіль ми отримуємо від держави субвенцію в сумі близько 12 млн. І сьогодні кожна бригада і фельдшерська, і лікарська на 100% забезпечена медикаментами, за допомогою яких безоплатно надається допомога, передбачена протоколами Міністерства охорони здоров’я», - сказав Ігор Шурма.

Також, заступник голови ХОДА підкреслів, що в ході реалізації в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави, дуже важлива система, яка дозволяє вчасно лікарю дістатися до пацієнта. Так, Харківська область першою завершила установку навігаційної системи на машини бригад екстреної медичної допомоги, і сьогодні в середньому машина у Харкові приїжджає за 7,5 хвилин, а в районах області менш ніж за 18 хвилин. Ігор Шурма зазначив, що в цьому році Харківська область повинна отримати більше 100 автомобілів екстреної медичної допомоги, що значно покращить швидкість доїзду і якість надання медичної допомоги.