Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У січні ціни на основні продукти харчування були стабільними

У січні ціни на основні продукти харчування були стабільними

Про це сьогодні під час Всеукраїнської селекторної наради заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. Він зазначив, що спільні заходи щодо розбудови інфраструктури аграрного ринку і збільшення обсягу виробництва продукції сільського господарства, які були реалізовані спільно з регіонами, дали свої позитивні результати.

«За три роки нам вдалося мінімізувати коливання сезонних цін на овочеву, фруктову групи товарів і на картоплю. У грудні минулого року індекс споживчих цін на продукти харчування у становив 99,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року. По основним харчовим продуктам забезпечена стабільна цінова ситуація. А по окремим із них відбулося зниження індексу цін. Зокрема, найбільше на крупи – 82,5%, олію соняшникову – 91,5%, борошно пшеничне - 93%, м'ясо та м’ясопродукти – 96,9%, на рибу – 96,5%», - сказав Микола Присяжнюк.

Також він додав, що, за оперативною інформацією, у січні поточного року як на продуктових ринках, так і в торговельних мережах в цілому була стабільною цінова ситуація на основні продукти харчування.