Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Задля створення сприятливих умов для розвитку бізнесу за 2 роки кількість документів дозвільного характеру скоротилася на третину

Задля створення сприятливих умов для розвитку бізнесу за 2 роки кількість документів дозвільного характеру скоротилася на третину

Зараз в Україні тривають перетворення, спрямовані на дерегуляцію підприємництва. Жорсткість регуляторного середовища призвела до масового відтоку підприємців з бізнесу. Саме тому одна з найбільш важливих реформ, ініційованих Президентом України – це дерегуляція економіки та спрощення ведення бізнесу. Про це в ході «прямої лінії» у газеті «Слобідський край» розповіла директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємницької діяльності Оксана Колесник.

«Першим суттєвим кроком у цьому напрямі є реформування системи надання адміністративних послуг. В рамках реалізації завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу в області створена і діє мережа дозвільних центрів. Значно скоротилася кількість документів дозвільного характеру, отримання яких регламентовано законом. Якщо в 2011 році таких документів було 227, то нині їх 144. Перелік видів господарської діяльності, що підлягали ліцензуванню, скорочено на 30%», - сказала вона.

Також Оксана Колесник зазначила, що наступним кроком, спрямованим на спрощення оформлення документації, стало відкриття в усіх районах і містах обласного значення центрів надання адміністративних послуг, а також у дев’яти районах Харкова – територіальних підрозділів Центру надання адміністративних послуг. Крім того, в області запроваджено проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту».