Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Благовіщенському Кафедральному соборі відбувся молебень про мир в Україні

У Благовіщенському Кафедральному соборі відбувся молебень про мир в Україні

З благословення Високопреосвященнішого Онуфрія, митрополита Харківського і Богодухівського, в Благовіщенському Кафедральному соборі відбувся Дитячий молебень про мир в Україні в рамках Всеукраїнської Дитячої молитви. Її ініціювала Українська Православна Церква у зв'язку із загостренням ситуації в країні. На молебень прийшли діти з батьками, учні Недільних шкіл, школярі, студенти, вчителі.  «Дитяча колінопреклонена молитва - це особливий випадок. Здавна на Святій Русі, коли були важкі часи, діти збиралися і молилися Господу, адже дитяча душа - це щира душа. Якщо дорослі не вміють прощати, то діти на все реагують зі своєю дитячою простотою. Тому, як каже священне писання, багато в чому ми повинні брати приклад з дітей, навчитися у них цій простоті, відношенню і любові один до одного», - сказав протоієрей Йосип Денькович.

«Господь нас створив усіх різними і, напевно, від цього в світі жити цікаво. Але, на жаль, люди іноді забувають головну заповідь, що потрібно один одного любити і ставитися з розумінням. Зараз такий час настав, що це розуміння пішло. Ми закликаємо до Дитячої молитви дуже рідко, але це в традиції нашої Православної церкви. Молитва дитячої чистої душі вища всіх молитов. Ми небайдужі до того, що зараз відбувається в Україні, і хочемо допомогти нашій країні, при чому всім регіонам. Ми, як батьки, сприймаємо сварку між нашими духовними дітьми дуже болісно і хочемо, щоб всі примирилися - це дуже важливо зараз», - зазначив ієрей Сергій Білянов. 

Під час молебню про мир в Україні дорослі і діти встали на коліна і звернулися до Небесного Отця. 

«Я прийшов сюди, щоб помолитися за країну, за всіх, щоб всі жили мирно, щоб не почалася війна у нас в країні. Люди повинні дружити, нікого не ображати, завжди дотримуватися заповідей Божих»,- сказав Данило, 8 років.

«Я прийшла сюди молитися за те, щоб на землі не було ніколи війни, щоб ніхто не сварився і всі жили добре і вірили в Бога», - розповіла Софія, 6 років. 

«Я прийшов сюди, щоб помолитися, і вважаю, що це обов'язок кожної людини перед своєю країною. Перш за все, потрібно бути людиною, прощати і тоді в нашій країні буде справжній мир. Сьогодні Україні і народу не вистачає розуміння, доброти, справжнього сімейного тепла», - сказав Костянтин, 15 років.

Теги