Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники опозиції не погодилися на пропозиції щодо мирного врегулювання конфлікту

Представники опозиції не погодилися на пропозиції щодо мирного врегулювання конфлікту

Як підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в країні настав якщо не надзвичайний стан, то надзвичайна ситуація. «Нас сьогодні намагаються зробити учасниками подій, сценарій яких написаний не в Україні, але дійові особи цієї п'єски виявилися доморощеними. Купка оскаженілих націоналістів, озброївшись не тільки сценарієм, а кийками, вирішили, що вони єдині, хто здатний продукувати національну ідею і проголошувати її від імені всього українського народу. А їх національна ідея - це приклад майданного мислення, де сила аргументу залежить від розміру каменя на бруківці і висоти катапульти», - зазначив Михайло Добкін.

Він нагадав, що представникам опозиційних сил було зроблено безліч пропозицій, спрямованих на мирне врегулювання конфлікту, однак жодне не було прийнято.

«Ми пропонуємо кроки з врегулювання ситуації, йдучи не просто на поступки, а на колосальні поступки. Ми намагаємося погасити пожежу ненависті, неприйняття, ворожості, яку розпалили між нами - сходом і заходом України . Але нас ніхто не чує. У них завдання - представити південний схід країни випаленим полем моральної та духовної розрухи. А нас - корінних його жителів - недалекими, забитими, заляканими і нікчемними. Нас, що створюють матеріальні блага всієї країни, що виробляють високотехнологічне обладнання, нас, хто є житницею всієї країни і студентською столицею», - сказав Михайло Добкін.

Теги