Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська спортсменка Катерина Сердюк представить Україну на Олімпійських іграх

Харківська спортсменка Катерина Сердюк представить Україну на Олімпійських іграх

Заступник голови ХОДА Євген Савін сьогодні зустрівся з членом національної збірної України з лижних гонок, вихованкою Українського східного центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту Катериною Сердюк. 28 січня вона була зарахована до складу збірної України для участі в ХХІІ Зимових Олімпійських іграх у Сочі. Євген Савін щиро привітав спортсменку та висловив сподівання, що вона гідно представить Україну і Харківську область на Олімпійських іграх у Сочі.

«Я дуже радий, що ви будете представляти країну. Це викликає велику гордість. Ви доклали чимало зусиль, і потрапляння в збірну – вже перший успіх. Тепер країна на вас сподівається. Потенціал у вас є, і успіх буде. Тепер ми бачимо, що не дарма створили в області Український східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту. Це доводить, що ми можемо тут, на Харківській землі, виховувати спортсменів вищих досягнень», – заявив заступник губернатора.

Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна Євген Савін вручив спортсменці іменний годинник і побажав високих досягнень на Олімпіаді в Сочі.

«Область буде вшановувати своїх героїв на належному рівні. Для нас дуже важлива ваша участь, ми пишаємося цим. Ви завжди можете розраховувати на нашу допомогу і підтримку. Знайте, що ми за вас будемо вболівати і сподіваємося на ваш успіх», – сказав Євген Савін.

Вже на третіх Олімпійські іграх команду України з лижних гонок представляють спортсмени Харківської області. Серед 8 членів олімпійської збірної 2014 року два вихованці харківської спортивної школи – Катерина Сердюк та Руслан Перехода.

Довідка. У міжнародних рейтингових змаганнях з лижних гонок, які відбулись в м. Алма-Ата (Казахстан) з 15 по 20 січня 2014 р., Катерина Сердюк виконала норматив майстра спорту міжнародного класу. Подано документи до Міністерства молоді та спорту України на присвоєння їй вищевказаного звання.

Під час XXVI Всесвітньої зимової Універсіади 10-20 грудня 2013 року в г.Трентіно (Італія) спортсменка посіла 1 місце в естафетній гонці 3х5 км у складі національної збірної України; в Кубку України 25-28 грудня 2013 року у м. Тисовець (Львівська область) – 5 і 6 місце в класичному стилі.