Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посідає 8 місце за обсягами реалізованої промислової продукції у розрахунку на душу населення

Харківська область посідає 8 місце за обсягами реалізованої промислової продукції у розрахунку на душу населення

За січень – листопад 2013 року обсяг реалізованої промислової продукції в розрахунку на душу населення склав 20685,9 грн., що на 5,3% більше минулорічного показника. За цим показником Харківська область посідає 8 місце в Україні, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За його словами, в машинобудуванні найбільший внесок у обсяги реалізації зробили наступні підприємства: ДП завод «Електроважмаш» – 18,9%, ВАТ «Турбоатом» – 5,4%, ПАТ «Завод Південкабель» – 7,1%. По 5-6% становить внесок АТ «ХМЗ «Світло шахтаря», ПАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе», ПАТ «ХАРП», ДП «ХМЗ «ФЕД», ДНВП «Об'єднання Комунар».

Найбільш позитивним фактором є стабільне зростання реалізації на ДП завод «Електроважмаш» – так за січень-листопад реалізація склала 1,9 млрд. грн, що в півтора рази (на 48%) більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Другим за значенням фактором є зростання реалізації на ВАТ «Турбоатом». Після різкого падіння реалізації в лютому і березні, підприємству вдалося вийти на позитивну динаміку – зростання реалізації за 11 місяців склало 125%, за цей період реалізовано продукції на суму 1,53 млрд. грн.