Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжується робота, спрямована на підтримку та розвиток підприємницької діяльності

На Харківщині продовжується робота, спрямована на підтримку та розвиток підприємницької діяльності

Про це сьогодні в ході програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. Він нагадав, що для малого бізнесу як в 2013, так і в 2014 році був введений мораторій на проведення планових перевірок контролюючих органів. «В ході реалізації в регіоні завдань Президента України про створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу, підбиваючи підсумки результатів 2013 року і говорячи про плани на 2014 рік, я хочу сказати, що останнім часом активніше працюють підприємницькі організації та бізнес-асоціації, які не тільки захищають і відстоюють права самих підприємців, але й приділяють велику увагу питанню захисту прав споживачів, підвищенню рівня наданих послуг. Проводяться роз'яснювальні семінари, тренінги, в тому числі і з залученням іноземних фахівців. І весь цей комплекс заходів позитивно позначається на динаміці розвитку підприємницької активності не тільки в Харківській області, а й в Україні » , - сказав Денис Ткачов.

Заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА також зазначив, що за останній час у сфері видачі дозвільних документів, необхідних для ведення підприємницької діяльності теж був зроблений значних крок вперед. Так, у Харківській області відкрито мережу центрів надання адміністративних послуг, а Регіональний центр надання адміністративних послуг був за підсумками 2013 року визнаний кращим в Україні і набрав максимальну кількість балів за рейтингом оцінювання, який проводив Кабінет Міністрів України.

«Це об'єктивний показник, який говорить про те, що саме в Харкові і Харківській області велика увага приділяється сприятливій організації бізнес -клімату для підприємців, причому тут вже не робиться розходжень між малим, середнім і великим бізнесом», - сказав заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА.

Крім того, Денис Ткачов розповів про роботу центрів надання адміністративних послуг в Харківській області, районах області та містах обласного підпорядкування і відзначив, що в 2014 році заплановано розробку та впровадження спеціального програмного забезпечення, яке дозволить адміністраторам, які працюють в центрах, значно прискорити процес прийому і видачі документів дозвільного характеру як для підприємців, так і для громадян.