Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вшанували пам'ять жертв Голокосту

На Харківщині вшанували пам'ять жертв Голокосту

Церемонія покладання квітів відбулася на Меморіальному комплекс «Жертвам Голокосту» з нагоди Дня пам'яті жертв Голокосту. У заході взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, консул Генерального консульства Російської Федерації в Харкові Віталій Богданов, другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні Нелі Шульман, а також представники національно-культурних організацій та об’єднань області, школярі.

«Щоб згадати про ті страшні дні і не допустити більше таких подій, сьогодні тут зібралися представники різних національностей. У Департамент масових комунікацій звернувся керівник громадської організації «Дробицький яр» Леонід Леонідов з ініціативою організувати покладання квітів, згадати про події тих страшних днів і запросити на цей захід не тільки всіх харків'ян, а й представників різних національностей. Звичайно, такі події важливі для збереження історичної правди, щоб ми пам'ятали про цей день , знали про це і не допустили повторення цих подій. Адже народ , який не знає свого минулого , не має майбутнього», - сказала Ольга Дутова.

«Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять 6 млн. євреїв. Ми повинні виховувати в дітях, в нашому суспільстві толерантність. Ми дуже радіємо, що сьогодні сюди прийшли діти і представники національних товариств. Ми вдячні за допомогу Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації. Ми тут не бачили ніколи такого великого скупчення різних національних культурних товариств», - сказав Леонід Леонідов.

Довідка. Генеральна Асамблея в 2005 році постановила оголосити 27 січня - дату звільнення табору смерті Освенцим - щорічним Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту.

Крім того, Генасамблея ООН в резолюції закликала держави-члени розробити просвітницькі програми, щоб майбутні покоління зберегли пам'ять про цю трагедію з метою не допустити повторення геноциду, а також попросила Генерального секретаря ООН заснувати програму просвітницької діяльності «Голокост і ООН» та вжити заходів щодо мобілізації громадянського суспільства з метою збереження пам'яті про Голокост та просвіти з пов'язаним з ним питань, щоб запобігти майбутнім актам геноциду.