Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Народній українській академії відсвяткували Тетянин день

У Народній українській академії відсвяткували Тетянин день

Сьогодні в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» відбулися урочистості з нагоди Дня студента. За традицією, в День святої Тетяни – заступниці всього студентства – в академії, в студентській каплиці Св. Татіани, відбулася служба, присвячена студентам, їх покровительці Тетяні та успішній здачі сесії, а також прес-конференція викладачів академії.

Цього року на запитання студентів відповіли ректор, проректори, декани факультетів.

«Ми такі заходи проводимо з 1994 року. На прес-конференції, звичайно, питання ставлять різні, але, як правило, це досить цікаві, смішні питання, починаючи від того, в якому році і де вперше закохався декан, і закінчуючи питаннями серйозними. Студенти готуються до цього дня. Зазвичай у Тетянин день ми намагаємося посміхнутися тим, у кого таке прекрасне ім'я, тому що це студентська заступниця», – сказала Катерина Астахова.

«Кожен рік ходжу до церкви, і особливо – в цю каплицю, просити Святу Тетяну допомогти в здачі іспитів і сесії. Допомагає, оцінки - поки одні п'ятірки, тому спасибі їй величезне. Я думаю, що є щось святе в цьому світі, що може допомогти», – розповів студент НУА Максим Васильєв.

Довідка. Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» - навчально-освітній комплекс, що забезпечує умови для безперервної освіти. У структурі комплексу – Дитяча школа раннього розвитку, спеціалізована економіко-правова школа, гуманітарний університет та Школа 50+. Місія НУА – формування інтелігентної людини, здатної заробляти собі на життя висококваліфікованим розумовою працею й цивілізованими методами, яка вміє працювати з людьми і для людей; відпрацювання модуля безперервної гуманітарної освіти.