Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито оновлене відділення мультирезистентного туберкульозу Обласного протитуберкульозного диспансеру №1

Відкрито оновлене відділення мультирезистентного туберкульозу Обласного протитуберкульозного диспансеру №1

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні відвідав Комунальний заклад охорони здоров’я «Обласний протитуберкульозний диспансер №1», де було відкрито капітально відремонтоване відділення мультирезистентного туберкульозу. Загальні витрати бюджетних та залучених коштів на проведення капітального ремонту відділення та його оснащення склали понад 2,5 млн. грн. У відділенні проведено перепланування палат для хворих на стійки форми хвороби, корисна площа на 1 ліжко збільшилася з 4 квадратних метрів до 7,5 кв.м; проведені загальнобудівельні (фарбування, облицювання плиткою та інші), електромонтажні роботи, ремонт системи холодного водопостачання, встановлені водонагрівачі для автономного забезпечення хворих та медиків гарячою водою, проведена повна заміна всіх 54 вікон на енергозберігаючі.

У відділенні створена сучасна вентиляція, яка підтримує специфічний мікроклімат та автоматично регулюється. Відділення повністю забезпечено медичними меблями, на що витрачено із обласного бюджету 95 тис. грн (медичні ліжка, шафи, тумбочки, стільці), на 25 тис. грн. закуплено постільну білизну.

«Кардинально покращені умови для тривалого перебування пацієнтів, які відповідають світовим стандартам. Також забезпечені умови для безпечної та ефективної роботи медичного персоналу, і на сьогодні відділення мультирезистентного туберкульозу Обласного протитуберкульозного диспансеру № 1 є кращим в Україні. Проведені заходи забезпечать повноцінне та результативне лікування пацієнтів і є переконливим прикладом пріоритетного ставлення обласної влади до питань протидії соціально небезпечним хворобам», – підкреслив Ігор Шурма.