Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток сімейних форм виховання та профілактика соціального сирітства – спільне завдання влади та благодійників

Розвиток сімейних форм виховання та профілактика соціального сирітства – спільне завдання влади та благодійників

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області продовжується співпраця ОДА з Благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» ще за одним напрямком: захист прав дитини та збереження для дитини сімейного оточення. Розвиток сімейних форм виховання та профілактика соціального сирітства – це ті принципи, що лежать в основі проекту.

Зокрема, 20-23 січня у межах проекту проходить семінар-тренінг для спеціалістів служб у справах дітей, які ведуть питання усиновлення. У заході беруть участь 23 працівника служб у справах дітей із районів м.Харкова, Харківського, Золочівського, Чугуївського, Шевченківського районів, міст Люботин та Чугуїв.

У межах семінару-тренінгу будуть розглянуті такі питання, як законодавча база з питань усиновлення та її удосконалення; особливості прийому спеціалістами служб у справах дітей потенційних усиновителів; мотивація мешканців громади при усиновленні дитини; здійснення контролю з боку служб у справах дітей та супроводження сімей усиновителів та інші.

Семінар-тренінг проходиться у сімейному комунікаційному центрі, який утворений у співпраці з нідерландським благодійним фондом «Дихання» та представниками соціально відповідального бізнесу за адресою: м.Харків, вул. Фрунзе, 2.

Теги