Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'яни, які їхали на мирну акцію, обурені зустріччю в Києві

Харків'яни, які їхали на мирну акцію, обурені зустріччю в Києві

21 січня харків'янам, які їхали до Києва на мирну акцію для того, щоб відстояти свою громадянську позицію, погрожували люди в масках. Близько 100 людей – переважно жінки – у двох автобусах приїхали до Києва, але були зупинені молодими людьми в масках. Сьогодні в ході мітингу проти політичного екстремізму, беззаконня і розколу суспільства присутнім продемострували ролик, який був записаний відеореєстратором автобуса, а учасниці поїздки Олександра Селезньова і Валентина Бондаренко поділилися з харків'янами своїми враженнями.

«Божевільні люди знайшли кнопку аварійного відкриття дверей і увірвалися в автобус. Вони очікували побачити в автобусі "бойовиків-тітушек", яких шукають скрізь – хоча самі ними є. Вони думали побачити у нас в руках те, що тримали самі – сокири, молотки, чотиригранні бруски, ланцюги, холодну зброю. Вони світили ліхтариком кожному в очі, направляли на людей пістолети... Потім вони почали витягати з автобуса нашого водія – нібито вони його бачили в Маріїнському парку. Будь-яке слово, яке б їм не сподобалося, могло призвести до незворотних наслідків», – розповіла Олександра Селезньова.

Вона зазначила, що, незважаючи на те, що нападники всіляко ображали харків'ян і керівництво міста, люди не злякалися, трималися адекватно і спокійно, навіть намагалися говорити у відповідь, що в Харкові люди сплять спокійно, тут не вибухають димові шашки, діти без проблем ходять в школи і садочки, а їхні батьки – на роботу.

«Це було жахливо. Ці люди почали з усіх сторін збігатися, розгойдувати автобус. Таких матів я не чула за всі свої роки! Я поїхала до Києва, щоб підтримати нашого Президента, щоб моя сім'я жила спокійно. Ніхто не очікував, що нас так зустрінуть. Ми не допустимо такого в Харкові і в Україні! Ми сильна нація, нас мільйони!», – додала Валентина Бондаренко.

Теги