Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тільки діалог може зупинити загострення політичної кризи

Тільки діалог може зупинити загострення політичної кризи

Cьогодні у Будинку рад відбулось розширене засідання Ради Національного конгресу місцевого самоврядування України, участь у якому взяли голова Харківської обласної ради, президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов, президент Асоціації міст України Юрій Вілкул, Харківський міський голова Геннадій Кернес, народні депутати України Володимир Мисик, Анатолій Денисенко, Ірина Горіна, Анатолій Гіршфельд, представники 15 членів Конгресу з 18. Йшлося про політичну ситуацію, що склалася в країні.

Сергій Чернов звернувся до членів Ради Національного Конгресу місцевого самоврядування України.

«Ми зібралися, щоб об’єднати зусилля заради миру та суспільного порозуміння, заради майбутнього нашого з вами і тих, хто житиме на цій землі після нас. Більшість харків’ян, як і жителі всіх регіонів України, стурбовані подіями, що відбуваються в Києві, цілком справедливо побоюючись, що протистояння, яке вже вилилося у насилля, може привести до розколу суспільства і глибокої кризи у всіх сферах життя держави», - скзаав він.

Голова обласної ради у своїй промові висловив переконання, що тільки діалог може зупинити загострення політичної кризи.

«Нам не потрібно глибоко занурюватися в минуле, щоб переконатися – будь-які спроби силового вирішення політичних протиріч закінчувалися хаосом і, перш за все, негативно відбивалися на простих громадянах.

Тому сьогодні ми як представники місцевих рад всіх рівнів, територіальних громад маємо захистити права наших виборців, наших громадян. Від їх імені підтримати конституційний лад в Україні, нагадати тим, хто в боротьбі за владу втрачає відчуття реальності, про відповідальність за наслідки до яких веде протистояння і за судьби людей, яких вони кидають на барикади», - наголосив Сергій Чернов.

Теги