Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У березні в Харкові відбудеться Міжнародний форум з питань сільгоспмашинобудування

У березні в Харкові відбудеться Міжнародний форум з питань сільгоспмашинобудування

В ході круглого столу «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року» перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА – начальник аналітичного управління Олена Бугло зазначила, що основні зусилля у 2014-2016 роках будуть спрямовані на продовження вже існуючих і впровадження нових проектів у сфері підвищення конкурентоспроможності.

За її словами, традиційно будуть проводитись міжнародні інвестиційні форуми, конференції і конкурси інноваційних проектів. Зокрема, Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» у вересні 2014 року відбудеться вже вшосте, а Міжнародний форум «Kharkiv-IT» запланований на листопад.

«Є і нові проекти. По-перше, це Міжнародний форум «Сільгоспмашинобудування: інноваційні технології, виробнича кооперація, ринки збуту», який відбудеться 19-21 березня. Значну зацікавленість у ньому виявив «Харківський тракторний завод», а також Індустріальна група УПЕК. Харківські трактори довгий час були відомі всьому світові. Згодом ця славна традиція була зупинена, і наше завдання – відродити минулу велич Харківщини. Треба добре розуміти: ніщо так не сприятиме позитивному міжнародному іміджу, як якісна і конкурентоспроможна продукція», – зазначила Олена Бугло.

Вона додала, що найперше завдання форуму – створення розгалужених ринків збуту. Очікується, що у форумі візьме участь близько 200 осіб.

Крім того, на Харківщині 29 серпня відбудеться Міжнародний форум «Україна і світ: синергія міжнародної інтеграції. Високі технології, маркетинг, нетворкінг в авіакосмічній галузі», в травні планується симпозіум партнерства Чжэньцзян-Україна, направлений на співпрацю з Китаєм, та Міжнародний німецько-український форум «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес», який проводитиметься в тісній співпраці з почесним консульством Федеративної республіки Німеччина. Також у 2014-2016 роках буде продовжена практика проведення конкурсів інноваційних проектів.