Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже всі населені пункти області забезпечені регулярним автобусним сполученням

Майже всі населені пункти області забезпечені регулярним автобусним сполученням

Перевезення мешканців Харківської області забезпечує 151 міжміський і внутрішньообласний маршрут, на яких працює 273 автобуси, і 386 приміських маршрутів - 627 автобусів різної місткості. Практично всі населені пункти області, під'їзні шляхи до яких відповідають нормативам правил безпеки руху, забезпечені регулярним автобусним сполученням. Про це сьогодні повідомив в ході відеоконференції на тему «Організація автомобільних пасажирських перевезень: виведення з ринку недобросовісних учасників перевезень» заступник директора Департаменту інноваційного розвитку промисловості та транспортної інфраструктури ХОДА - начальник управління транспортної інфраструктури та зв'язку Антон Новіков.

«Поряд з оновленням рухомого складу в області відбувається також збільшення його місткості, що забезпечує більш високий рівень безпеки перевезень пасажирів. У кожному районі Харківської області визначені базові автопідприємства, які мають власні території, бокси, свій рухомий склад, медичних співробітників. Крім комерційно вигідних маршрутів, вони обслуговують і соціальний пакет приміських маршрутів. Також такий базовий перевізник несе відповідальність за безпеку пасажирів. І сьогодні дрібні приватні підприємства їм не становлять конкуренції», - сказав Антон Новіков.

За його словами, всі базові перевізники області мають відповідні ліцензії. Однак Управлінням Укртрансінспекції в Харківській області систематично проводяться перевірки автоперевізників інших областей, що виконують нелегальні рейси з Кременчука, Сум, Черкас в район приміського терміналу Південного вокзалу під виглядом нерегулярних перевезень для власних потреб.