Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У березні театр музкомедії представить на малій сцені ХНАТОБ прем'єру оперети «Циганський барон»

У березні театр музкомедії представить на малій сцені ХНАТОБ прем'єру оперети «Циганський барон»

На березень запланована перша вистава Харківського академічного театру музичної комедії на малій сцені Харківського національного театру опери та балету ім. Лисенка – прем'єра оперети Йоганна Штрауса «Циганський барон». Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

За його словами, нещодавно дуже гостро стояло питання економії коштів у сфері культури. У 2012 році з бюджету Харківської області на покриття заробітної плати та енергоносіїв виділялося від 20 до 30 млн. грн. Одним з варіантів вирішення цієї проблеми був переїзд театру музичної комедії, адже від 1 до 1,5 млн. грн. витрачалося на його перебування в старому приміщенні.

«Зараз ситуація з фінансуванням стабілізувалася, але ми розуміємо, що подання творчості театру музкомедії на тому майданчику, де він знаходиться, не дозволяє більшості шанувальників цього жанру дістатися до театру. З урахуванням великої кількості театрів і концертних установ на території Харкова та області, глядач в деякому сенсі розпещений і може собі дозволити не виїжджати за межі історичного центру міста», – зазначив Дмитро Кузнєцов.

Він повідомив, що в даний час постановки театру музичної комедії готуються з урахуванням малої сцени ХНАТОБ, на балансі театру вже є приміщення площею близько 0,5 тис. кв. м за адресою вул. Сумська, 25. Також обговорювалася можливість виступу колективу музкомедії на великій сцені театру опери та балету.

Теги