Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учні школи-інтернату «Обдарованість» отримали добірку книг сучасної української прози та поезії

Учні школи-інтернату «Обдарованість» отримали добірку книг сучасної української прози та поезії

Сьогодні директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич передала літературу учням КЗ «Обласна спеціалізована школа-інтернат II-III ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради». Бібліотека інтернату поповнилася добіркою сучасної української прози та поезії лауреатів конкурсу «Коронація слова» – всього 60 книжок.

«Михайло Маркович Добкін дав мені доручення виконати ваше прохання та подарувати ті книжки, які ви дуже хотіли прочитати. Сьогодні, на свято Старого Нового року, я привезла вам ці подарунки. Це сучасна українська проза та поезія. 60 книжок, які допоможуть вам опанувати сучасну українську літературу. Це актуально, тому що є дуже багато речей, які ви повинні знати, самостійно відчувати і розуміти кожне слово. За допомогою цих книг ви дізнаєтесь, яким чином ваші сучасники викладають свої ідеї та думки», – сказала Вікторія Маренич.

Також вона зазначила, що з сьогоднішнього дня починається плідна співпраця між Департаментом масових комунікацій та установою. Департамент буде і надалі передавати книги, зокрема, сучасну українську літературу.

«Дуже приємно брати в руки книгу. Це особливе відчуття, і мені б дуже хотілося, щоб діти більше читали, і не втратили те глибоке, що криється в сторінках, яких можна торкнутися і вдихнути запах типографської фарби», – додала директор Департаменту.

Зокрема, в бібліотеці закладу з’явилися книги: Олеся Ульяненка «Ангели помсти», Ірен Роздобудько «Останній діамант міледі», Богдана Коломійчука «Людвисар. Ігри вельмож», Марії Штельмах «P.S. Григорія Сковороди», Наталки Шевченко «Подвійні міражі», а також твори Юрія Мушкетика, Ірени Карпи, Віталія Коротича, Олега Чорногуза, Валерія Шевчука, Павліни Пулу, Люко Дашвар, Макса Кідрука та інших.

Довідка: У 2013/2014 навчальному році в школі-інтернаті навчаються 262 учня, їз них: 8-9-х класів - 121; 10-11-х класів - 141. Випускників 9-х класів - 64. Випускників 11-х класів - 79, з них претендентів на нагородження золотою медаллю - 19, срібною - 7. У школі-інтернаті навчаються діти з усіх районів та міст обласного значення Харківської області. Найбільше з Балаклійського, Чугуївського, Лозівського, Печенізького, Харківського, Валківського районів, м. Лозової, м. Ізюма, м. Чугуєва.