Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти-чорнобильці напередодні Старого Нового року отримали подарунки

Діти-чорнобильці напередодні Старого Нового року отримали подарунки

Сьогодні діти і підлітки, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, які перебувають на лікуванні в центрі реабілітації Інституту охорони здоров'я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України, отримали солодкі подарунки від обласної організації «Союз Чорнобиль Україна».

Голова обласної організації «Союз Чорнобиль Україна» Анатолій Вінник привітав усіх присутніх з новим 2014 роком.

«Я хочу побажати вам, щоб цей рік для вас всіх був щасливим, вдалим, щоб ви всі одужали і радували нас хорошими піснями, віршами і танцями. Напередодні Нового року ми за круглим столом зустрічалися з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним. Тоді він звернув увагу на проблеми даного лікувального закладу і дав відповідні доручення. Я сподіваюся, що з цього року буде надана необхідна допомога цій лікарні, тому що ми всі хочемо, щоб наші діти росли здоровими, щасливими і намагаємося для цього зробити максимум», – сказав Анатолій Вінник.

«Вже 27 років це відділення займається лікуванням дітей-чорнобильців. У цьому плані мені хотілося б сказати, що ми дуже вдячні тим організаціям, які нам допомагають. Справа навіть не в матеріальній допомозі, яка теж відчувається, найголовніше – це увага і тепло. Ми відчуваємо, що ми робимо правильну справу і що громадські організації це розуміють і цінують», – додав директор Інституту охорони здоров'я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України Микола Коренєв.

На обліку з цільової диспансеризації в центрі реабілітації дітей та підлітків, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, перебувають абсолютно всі діти Харкова та області, які мають статус потерпілих. На сьогоднішній день на лікуванні перебуває 30 дітей. Всього в клініці 35 ліжок для дітей-чорнобильців.