Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Навесні на Харківщині планують організувати новий форум, присвячений сільгоспмашинобудуванню

Навесні на Харківщині планують організувати новий форум, присвячений сільгоспмашинобудуванню

Про це в рамках Днів відкритості регіону під час «прямої лінії» в газеті «Слобідський край» розповів директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації Євген Шаповал. За його словами, на виконання соціальних ініціатив Президента України, у планах Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону наступного року продовжити традицію проведення форумів.

«Не тільки органи влади, а й бізнес-середовище зацікавлене в цьому. У вересні традиційно проведемо Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», потім – Міжнародний форум «Kharkiv-IT»; улітку – Аерокосмічний форум. Навесні хочемо організувати новий форум, присвячений сільгоспмашинобудуванню. У нас уже досягнуті попередні домовленості з Харківським тракторним заводом. Це підприємство хоче розвиватися, але техніка, яку воно виробляє, не повністю забезпечує потреби сільгосптоваровиробників. Ми хочемо, щоб ті комплектуючі, які наразі завод закуповує в Європі, вироблялися тут, у Харкові. Цю ідею підтримує керівництво заводу. Тому ми плануємо запросити європейських виробників, які на базі ХТЗ зможуть налагодити своє виробництво», - сказав Євген Шаповал.

Крім цього він додав, що у травні наступного року планується провести симпозіум партнерства «Чжецзян –Україна», а у другому кварталі 2014 року - Міжнародний німецько-український форум «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес».

Теги