Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент виступить із телезверненнями з нагоди Нового року та Різдва Христового

Президент виступить із телезверненнями з нагоди Нового року та Різдва Христового

Президент України Віктор Янукович виступить із традиційними телезверненнями з нагоди Нового року та Різдва Христового. У новорічному привітанні Глава держави привітає український народ зі святами та окреслить шляхи майбутнього розвитку країни.

Обидва святкові звернення Президента були відзняті на території Святої Успенської Києво-Печерської Лаври та в її головному храмі - Соборі Успіння Пресвятої Богородиці.

Як зазначила головний режисер зйомок Анна Гресь, Лавра вдруге стала місцем зйомок вітання для українського народу не випадково. «Дуже символічне місце для України. Хочемо передати домашній затишок і тепло Нового року», - сказала вона.

За її словами, оформлення знімального майданчика та сценарій у цілому залишилися у традиціях Новорічного вітання. Разом із тим, зауважила А.Гресь, знімальна група намагалася знайти нові режисерські, зображувальні підходи. «Щороку змінюємо, намагаємося удосконалюватися», - сказала вона.

Говорячи про оформлення новорічної ялинки на знімальному майданчику, дизайнер Марина Юдіна зазначила, що знімальна команда намагалася дотримуватися традиційної кольорової гами. «Синій та жовтий кольори символізують прапор України», - сказала вона, додавши, що синій колір переважає в іграшках та гірляндах, а жовтий - у декоративних бантах.

Вона також повідомила, що висота цьогорічної вітальної ялинки - 8 метрів. На її оформлення було використано близько двох кілометрів гірлянд і кілька десятків куль діаметром від 100 до 250 міліметрів. Загалом, за словами дизайнерки, процес підготовки ялинки до зйомок зайняв близько трьох діб.