Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Харьковская сирень. P.S.» продовжить знайомити харків'ян з історією кінематографа

«Харьковская сирень. P.S.» продовжить знайомити харків'ян з історією кінематографа

У новому році буде продовжено цикл безкоштовних публічних лекцій про історію кінематографа, які відбуваються в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.». Вони будуть проводитися щосереди о 16:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок». Про це повідомила в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Вона нагадала, що лекції почалися в жовтні 2013 року, і їх читав історик кіно, член Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків, кандидат мистецтвознавства, доцент Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського Володимир Миславський.

«Враховуючи, який інтерес викликає ця тема, традиція буде продовжена. Це будуть лекції не тільки Володимира Миславського – Харківський національний університет мистецтв, Харківська державна академія культури і Харківська академія дизайну і мистецтв також дали згоду на свою участь. 22 січня відбудеться перша лекція 2014 року. Про 3D-анімацію та комп'ютерну графіку розповість викладач академії дизайну і мистецтва Людмила Сухорукова, а про режисуру – викладач академії культури, член селекційної комісії фестивалю Наталія Черкасова. Можливість прослухати ці лекції є абсолютно у всіх», – підкреслила Вікторія Маренич.

Також у новому році свій цикл лекцій «Мода в кіно» продовжить cтиліст, фотограф, художник і власниця студії STYLE AS ART Світлана Островська. Вона також планує презентувати в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» свою виставку фотоколажів, присвячених Харкову.