Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вечір пам'яті Сергія Параджанова відбудеться в кінотеатрі «Боммер»

Вечір пам'яті Сергія Параджанова відбудеться в кінотеатрі «Боммер»

9 січня 2014 року в кінотеатрі «Боммер» відбудеться вечір пам'яті Сергія Параджанова, присвячений 90 -річчю з Дня народження. Глядачам буде показаний документальний фільм Романа Ширмана «Небезпечно вільна людина» і фільм Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». Про це сьогодні на прес-конференції повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

«На цей вечір пам'яті запрошена артистка, харків'янка Валентина Глянько, яка знімалася у фільмі «Тіні забутих предків» в ролі Марічки в дитинстві. Думаю, це буде хороший подарунок усім небайдужим до творчості Сергія Параджанова», - зазначила Вікторія Маренич.

Також вона повідомила, що 4 квітня 2014 року до 100-річчя з дня народження Марії Капніст - радянської та української актриси, заслуженої артистки Української РСР - планується провести вечір пам'яті цієї видатної актриси. «На нього запрошена дочка Марії Капніст, харків'янка Радислава Капніст, яка поділиться спогадами про матір і покаже фільм, присвячений пам'яті актриси, молодшої дочки графа Ростислава Ростиславовича Капніста», - підкреслила Вікторія Маренич.