Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Комунальним підприємствам області узгоджено різницю в тарифах на загальну суму 1249,9 млн.грн.

Комунальним підприємствам області узгоджено різницю в тарифах на загальну суму 1249,9 млн.грн.

Сьогодні в рамках діяльності робочої групи «Модернізація інфраструктури та базових секторів» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ на засіданні територіальної комісії області з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу були підбиті підсумки роботи комісії за 2013 рік з питання погашення комунальними підприємствами заборгованості за енергоносії та узгоджено обсяги різниці в тарифах. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

За його словами, комунальним підприємствам області з теплопостачання, водопостачання та водовідведення територіальною комісією узгоджено обсяги різниці в тарифах за послуги, надані населенню, на загальну суму 1249,9 млн.грн., в тому числі за послуги теплопостачання – 913,4 млн.грн., водопостачання та водовідведення – 336,5 млн.грн.

В межах доведених області обсягів фінансування субвенції на ці цілі, комунальними підприємствами проведені взаєморозрахунки та погашено заборгованість на 247,4 млн.грн., в тому числі за електричну енергію – 228,0 млн.грн.

Для погашення заборгованості за природний газ теплопостачальні підприємства надали укладені договори до НАК «Нафтогаз України» на загальну суму 446 млн.грн. для проведення взаєморозрахунків з використанням фінансових казначейських векселів. Комунальні підприємства, яким профінансовано різницю в тарифах, отримали можливість скоротити заборгованість за енергоносії, витрачені на виробництво послуг для населення.

Теги