Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін вручив спеціальні абетки учням НВК ім. В.Г. Короленка

Михайло Добкін вручив спеціальні абетки учням НВК ім. В.Г. Короленка

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив вихованцям КУ «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс ім. В. Г. Короленка» 17 спеціальних абеток шрифтом Брайлю та привітав учнів та педагогів з наступаючим Новим роком. Також він передав малюкам солодкі подарунки.

«Виконуючи соціальні ініціативи Президента України, який з року в рік вимагає від місцевої влади якомога більше уваги приділяти дітям, я із задоволенням користуюся можливістю відвідати якомога більше дитячих установ і передати від усієї територіальної громади привітання з наступаючим Новим роком. Сьогодні ми з вами станемо свідками незвичайної події: може, вона не наймасштабніша, але дуже важлива. Цілих 20 років у нашій країні не видавалися спеціальні підручники для дітей з особливими освітніми потребами. Сьогодні першою в Україні Харківщина отримала абетку, надруковану шрифтом Брайля. Усього ми їх отримаємо 24 і 17 з них передаємо вам», – заявив губернатор.

Михайло Добкін також повідомив, що вже на початку наступного року Харківщина отримає цілий ряд підручників для спеціальних інтернатів, в тому числі і близько 200 книг шрифтом Брайля для 1, 2 і 5-х класів.

Довідка. 20 січня 1887 року в Харкові відкрилося училище для дітей з порушеннями зору під патронатом імператриці Марії Федорівни та Ради піклувальників – зараз це Харківський спеціальний НВК ім. В.Г. Короленка. В даний час в закладі навчається 190 дітей та працює 86 педагогів.

До послуг учнів 22 навчальних кабінети і 15 спалень, їдальня, спортивна зала, майстерня, 37 допоміжних приміщень, бібліотека, актова зала, побутові приміщення, медичні кабінети. У шкільному подвір’ї розташовані гімнастичний та спортивний майданчики, сенсорні доріжки.

У НВК працює 15 гуртків та відкрито філію дитячої музичної школи ім. Н. Коляди, де 120 учнів навчаються грі на 15 музичних інструментах. Також на базі НВК працює спортивна школа обласної організації «Інваспорт», літературна студія «Джерельце», радіоклуб «Хвиля», шахово-шашковий клуб, валеолого-екологічний клуб «Сонечко», танцювальний театр «Натхнення», гончарний гурток, гурток флористики та орігамі. У гуртках навчаються 95% дітей.

Теги