Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін передав нові навчальні посібники для учнів молодших класів

Михайло Добкін передав нові навчальні посібники для учнів молодших класів

Сьогодні в Харківському центрі «Будинок вчителя» відбувся семінар для вчителів початкових класів шкіл області, де зібралося близько 250 педагогів та керівників районних відділів освіти. У ході заходу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін презентував нові навчальні посібники для самостійної роботи учнів 1-4-х класів. «Нам треба багато зробити, щоб освітній процес став більш досконалим, і наші діти, коли стануть дорослими, мали конкурентні переваги при виборі професії. Але це буде потім, а сьогодні у нас чудова акція: ми підготували для учнів 1-4 класів усіх районів Харківської області та міст обласного значення спеціальні посібники. У цьому віці діти, як губка, вбирають все те, що буде основою основ для отримання нових знань», – зазначив губернатор.

За його словами, посібники рекомендовані та затверджені Міністерством освіти. Вони побудовані так, щоб дитині було цікаво отримувати нові знання в ігровій формі. Книги видані російською та українською з урахуванням мови навчання школярів. Всього дітям області буде передано понад 42 тисяч посібників.

«В цих книгах є для кожної вікової категорії те, чого не можуть дати підручники. Я хочу, щоб ці книги допомогли головним жителям нашого регіону отримати те, чого їм не вистачало, і чого не можна було знайти у звичайній літературі. Дуже сподіваюся, що такий передноворічний подарунок від Діда Мороза, дійшовши до кожного малюка, буде затребуваний вже під час канікул», – додав Михайло Добкін.

Довідка:
Сьогодні в райони області передані посібники для 1 класу «Чомусик і Томусик і таємниці природи», для 2 класу «Чомусик і Томусик і переплутані казки», для 3 класу «Захоплюючі пригоди Чомусика і Томусика» і для 4 класу «Чомусик і Томусик і великі відкриття». Книги видані харківським видавництвом «ПЕТ» і призначені для індивідуальної роботи. Вони містять логічні завдання, ребуси, математичні завдання, розмальовки, питання, кросворди і саморобки.