Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діалог уряду з реальним сектором економіки сприятиме активізації промислового потенціалу України в 2014 році

Діалог уряду з реальним сектором економіки сприятиме активізації промислового потенціалу України в 2014 році

У ході телемосту «Українська промисловість: реалії та перспективи» керівники 15 найбільших підприємств Харківщини висловили підтримку діям Президента і Кабінету міністрів, а також поставили перед Прем'єр-міністром Миколою Азаровим низку питань, що стосуються розвитку сектора важкої промисловості.

Серед них: формування замовлень на внутрішньому ринку, в першу чергу для авіа- і машинобудування; звільнення від оподаткування частини прибутку підприємств, яка реінвестується в розвиток виробництва; забезпечення державної підтримки виробництва й експорту шляхом поліпшення умов кредитування українських виробників; врегулювання тендерних процедур; обмеження демпінгового імпорту і стимулювання внутрішнього попиту; введення нових форм державно-приватного партнерства.

Вирішення цих питань, на думку Миколи Азарова, сприятиме активізації промислового потенціалу України в 2014 році.

«Я хочу сказати харків'янам «спасибі». Завдяки їх роботі ми все-таки виходимо з цієї важкої ситуації, в якій перебуваємо. Ми розберемося по демпінгу по кабельній продукції. Декларативні ціни теж розглянемо. Підтримка вітчизняного експорту – для нас одне з головних завдань. «Укрексімбанк» має займатися своєю прямою роботою, а саме – підтримкою експортерів, пільговими кредитами і т. д. З приводу питання, що стосується Закону України «Про державно-приватне партнерство»: закон існує, і якщо «Укрпоборонпром» гальмує цю справу, ми допоможемо її прискорити. Названі вами проблеми нам зрозумілі і ми будемо їх вирішувати», – сказав Прем'єр-міністр.

Підсумками першої зустрічі з Миколою Азаровим керівники підприємств залишилися задоволені. За словами народного депутата України, почесного президента ІГ «УПЕК» Анатолія Гіршфельда, такий діалог уряду з реальним сектором економіки дуже важливий.

«Політичні кроки, які робить уряд, насамперед, мають бути спрямовані на інтереси реального сектору економіки. Рух країни в бік Євросоюзу має бути пов'язаний з поглибленням і розвитком торговельних відносин з Росією. Жодна країна світу не обирає новий зовнішньополітичний курс, втрачаючи традиційні ринки збуту, від яких залежать десятки тисяч робочих місць. Сьогодні цю напругу, нарешті, знято. Ми можемо зустрічати 2014 рік, будуючи плани стабільного розвитку економіки своїх підприємств», – сказав він.

Теги