Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівники найбільших підприємств Харківщини обговорили з Прем'єр-міністром України перспективи розвитку вітчизняної промисловості

Керівники найбільших підприємств Харківщини обговорили з Прем'єр-міністром України перспективи розвитку вітчизняної промисловості

У 2014 році одним з основних завдань у розвитку економіки країни буде розвиток внутрішнього ринку. Про це сьогодні заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час телемосту «Українська промисловість: реалії та перспективи» з керівниками підприємств Харківської, Запорізької, Сумської та Кіровоградської областей, які представляють усі стратегічні галузі української економіки: машинобудування, авіакосмічного будівництва, приладобудування, металургії, хімічної промисловості, атомної енергетики, АПК та харчової промисловості. У заході також взяли участь Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул та Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко.

«Програма активізації економіки, над якою ми працювали в минулому році, і яка в основному буде реалізовуватися в наступному, як раз і орієнтована на розвиток внутрішнього ринку. Знайдуть своє місце підприємства, що виробляють  насоси, енерго-і кабельну продукцію, літаки та ін Не буде внутрішнього споживача, не буде і розвитку для економіки. Не можна орієнтуватися лише на експорт в умовах, коли зовнішні ринки недостатньо стійкі», - сказав він.

Прем'єр -міністр також підкреслив, що відстрочка підписання Угоди про асоціацію з ЄС і створення зони вільної торгівлі була вимушеною мірою. Це дозволить в процесі переговорів мінімізувати ризики для вітчизняних підприємств, які виникнуть після підписання угоди.

«Наша продукція повинна бути конкурентоспроможною на європейському ринку. Саме по собі усунення ввізних мит нічого не дасть, якщо наша продукція не буде користуватися попитом, якщо вона не буде відповідати технічним параметрам, якщо вона за ціною не буде конкурувати з продукцією європейських країн... Тому наше завдання - модернізація основних фондів, впровадження новітніх технологій і підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку», - заявив Микола Азаров.