Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

130-років виповнилося Харківському державному цирку

130-років виповнилося Харківському державному цирку

Сьогодні відбулися урочистості до 130-річчя з дня заснування Харківського державного цирку імені Ф. Д. Яшинова. Участь у святкуванні взяли заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, художній керівник цирку Олексій Житницький, а також колектив цирку. Євген Савін від імені голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна привітав усіх працівників закладу зі 130- річчям з дня створення Харківського державного цирку, а також з привласненням імені видатного діяча культури Фреда Яшинова.

«Наш цирк - це не просто місце, де відбуваються вистави, де люди радіють і бачать мистецтво клоунів, дресирувальників. Це символ Харкова, дитинства, місце, куди діти завжди прагнуть потрапити. Зайшовши в цирк, наповнюєшся відчуттям щастя і радості. Я хочу подякувати вам за ваш труд. Від усієї душі всіх вітаю зі святом, всім здоров'я, щастя, працездатності», - сказав Євген Савін.

Також він нагородив Почесними грамотами та подяками Харківської обласної державної адміністрації працівників Харківського державного цирку.

Довідка. Харківський державний цирк імені Ф.Д. Яшинова з початку 2000-х років впевнено посідає друге місце серед стаціонарних цирків України (всього 10) після Київського національного. Постійно виконуються плани за основними показниками роботи: кількість вистав, кількість глядачів, валовий касовий збір. Протягом творчого сезону (з вересня по липень) цирк демонструє по 7 циркових програм у складі українських, російських, білоруських, європейських та інших артистів і від 130 до 160 спектаклів. Щорічно цирк відвідують більше 140 тисяч харків'ян і гостей міста.
Матеріально-технічна база цирку знаходиться в задовільному стані. За рахунок зароблених коштів відремонтовані приміщення самого цирку (фойє , зал для глядачів, закулісні приміщення, у тому числі приміщення для утримання тварин, гримерки, кабінети, покрівлі, по всьому цирку замінено вікна), відремонтований гуртожиток артистів цирку (коридор, сходинки, житлові кімнати, кухні, сантехнічні приміщення).

Теги