Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році з обласного бюджету на розвиток ОСББ було передано близько 304,6 тис. грн.

У 2013 році з обласного бюджету на розвиток ОСББ було передано близько 304,6 тис. грн.

Про це сьогодні в ході засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у форматі круглого столу на тему: «Пільгове кредитування ОСББ» розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він підкреслив, що питання фінансування ОСББ на сьогодні - одне з найактуальніших, оскільки саме розвиток ОСББ є одним із пріоритетних напрямків державної програми реформування ЖКГ на 2009-2014 рік.

«У Харківській області 23,7% житлових багатоквартирних будинків охоплені ОСББ. Сьогодні загальнодержавна програма фінансування не діє, фінансування з державного бюджету на ремонт житлових будинків не виділяється, місцеві бюджети, на жаль, також не мають коштів, необхідних для підтримки ОСББ у цьому питанні. Що стосується обласного бюджету, то в 2012 році ми надали допомогу ОСББ приблизно на 140 тис. грн., а цього року - близько 304,6 тис. грн. Однак, на наступний рік окремого фінансування для ОСББ не передбачено. І тому важливо розглянути варіанти допомоги банків», - сказав Валентин Дулуб.

За словами першого заступника голови ХОДА, представники банківських структур виступили з ініціативою піти назустріч ОСББ і запропонували свої умови. Зокрема, в ході круглого столу ряд банків презентував спеціальні кредитні програми для ОСББ.

Довідка. В даний час в області налічується 736 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ ), створені в 1127 багатоквартирних будинках.

Теги