Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В галереї «Бузок» відкрилася виставка живопису та ляльок «Щастя»

В галереї «Бузок» відкрилася виставка живопису та ляльок «Щастя»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 21 грудня відбулося відкриття виставки живопису Дар'ї Денисової та текстильних ляльок Світлани Денисової «Щастя». Картини Дар'ї Денисової – це казкові історії, чарівні натюрморти, романтичні сюжети і дитячі мрії. Вони відрізняються прагненням до стилізації, декоративності і алегоричності, розкриваючи цілий внутрішній світ чистоти і щирості дитячого сприйняття. Зворушливі сценки передають почуття, переживання і настрій героїв. Як зазначила художниця, виставка створювалась протягом року. Роботи виконані в техніці полотно/олія і полотно/акрил.

«Це моя перша персональна виставка, яку я створювала протягом року. Я свій живопис називаю «Щастя», тому що головна ідея моїх картин – це позитив, гарний настрій, вираз позитивних емоцій, драматичних сюжетів, мрій, фантазій», – розповіла Дар'я Денисова.

Ляльки Світлани Денисової, які увійшли до експозиції, створювалися переважно в єдиному екземплярі. На сьогодні в колекції Світлани близько 25 ляльок. За її словами, кожна лялька має свій характер, харизму, настрій та історію.

«Це – текстильні ляльки. Вони шиються з тканини, тонуються акрилом. Є ляльки, які розшиваються паєтками, бісером, бусинами. Мені цікаво придумувати образи, це заняття приносить мені задоволення, щастя, і я хочу цим щастям поділитися з усіма, хто мене оточує. Ляльки – вони для мене як діти, і всі дуже дорогі», – сказала Світлана Денисова. 

Виставка «Щастя» триватиме до 5 січня.

Довідка. Дар'я Денисова в 2012 році закінчила Харківську державну академію дизайну і мистецтв (відділення монументального живопису). Картини художниці знаходяться в приватних колекціях України, Росії та США. Світлана Денисова в 1985 році закінчила архітектурний факультет Харківського національного університету будівництва та архітектури. Працює в сфері графічного дизайну, керує дитячою арт-студією, останні декілька років захоплюється створенням авторських ляльок. Роботи знаходяться в приватних колекціях України, Німеччини та США.