Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селищі Васищеве встановлено тимчасовий понтонний міст через р. Уди

У селищі Васищеве встановлено тимчасовий понтонний міст через р. Уди

Про це сьогодні розповів директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Він нагадав, що старий міст через річку Уди експлуатувався близько 50 років, прийшов в непридатність, після чого було ухвалено рішення його демонтувати і виконати ремонт.

«Для будівництва моста була розроблено проектно-кошторисна документація, вона пройшла експертизу, отримала позитивний висновок, однак, коли проводилися роботи з демонтажу мосту, впала частина опор. В даний час необхідно виконати коректування проекту, після чого роботи будуть відновлені. Орієнтовний термін їх виконання 4-5 місяців при нормальних погодних умовах. Вартість ремонту моста раніше складала 4,6 млн. грн., зараз оскільки є необхідність заміни опори вона зросте», - розповів директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.

Також Роман Грива зазначив, що міст з'єднував селище Васищеве, село Гусяча галявина і село Борова Зміївського району. Для того, щоб люди продовжували вільно пересуватися, губернатором було ухвалено рішення про встановлення понтонного моста.

«Понтонний міст був спроектований і змонтований протягом 2 -х з половиною тижнів , пересування по ньому абсолютно безпечно. Без моста жителям селищ довелося б проходити зайвих 7 км. Дотримані всі заходи безпеки, крім того, за 5 км до моста встановлені необхідні інформаційні знаки про те, що проводяться ремонтні роботи і встановлена схема об'їзду», - сказав Роман Грива.

Теги