Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині обговорили питання залучення міжнародної технічної допомоги

На Харківщині обговорили питання залучення міжнародної технічної допомоги

Сьогодні в ХНУ ім. В.Н. Каразіна відбувся круглий стіл «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року», в рамках якого було здійснене громадське обговорення Стратегії залучення та використання міжнародної технічної допомоги для забезпечення соціально-економічного розвитку Харківського регіону. В заході взяли участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов, члени Громадської ради при ХОДА, науковці, представники депутатського корпусу обласної, районних та міських рад, обласної та районних державних адміністрацій, а також дипломатичного корпусу, акредитованого в Харківській області.

За словами Дениса Ткачова, Програма розвитку міжнародного співробітництва складається з трьох напрямків: створення мережі ресурсних центрів, реалізації заходів щодо залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги до Харківського регіону, моніторингу та систематизації роботи.
Заступник директора Департаменту економіки зазначив, що найбільше проблем на даний час викликає етап оформлення проектної документації, оскільки її складення потребує певної підготовки, знань і практичних навичок.

«Сьогодні відбувся перший етап обговорення нової обласної Програми розвитку міжнародного співробітництва та активізації інвестиційної діяльності. Цей круглий стіл був присвячений такому важливому аспекту, як залучення та ефективне використання міжнародної технічної допомоги – тих ресурсів і послуг, які згідно з міжнародними договорами України надаються донорами на безоплатній та безповоротній основі для підтримки соціально-економічного розвитку країни. Цьому питанню останнім часом приділяється велика увага на національному рівні. Міжнародна технічна допомога є головним механізмом не тільки регіональному рівні, а й на всеукраїнському. Згідно моніторингу Харківської облдержадміністрації, в області зараз реалізується проектів на 3 млн. дол. США», – підкреслив Денис Ткачов.

Біля завершення всіх обговорень і консультацій Програма буде затверджена на сесії обласної ради та на її основі буде створена Стратегія розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій.

Довідка:
Обласна програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року – це нова концепція відбудови взаємовідносин Харківського регіону з іноземними та міжнародними партнерами. Розробником проекту програми є Департамент економіки і міжнародних відносин ХОДА із залученням широкого кола фахівців та представників громадськості.
Громадське обговорення програми відбуватиметься в протягом грудня 2013 – січня 2014 в 3 етапи: залучення та ефективне використання міжнародної технічної допомоги; зовнішньоекономічна та інвестиційна діяльність; прикордонне, міжрегіональне та міжнародне співробітництво.

Теги