Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині збільшується розмір орендної плати за договорами оренди земельних ділянок

На Харківщині збільшується розмір орендної плати за договорами оренди земельних ділянок

У листопаді практично у всіх районах області продовжувалася робота з перегляду в бік збільшення розміру орендної плати за договорами оренди земельних ділянок (паїв). Про це повідомив у ході колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Місяць тому ми констатували, що середній по області розмір орендної плати за 1 гектар орендованої земельної паю становить 839 грн., що відповідає 3,81% від його грошової вартості. Зараз, в результаті продовженого відпрацювання цього питання з керівниками та власниками господарств, що орендують земельні паї, ці показники збільшилися відповідно до 862 грн. і 3,89%», – зазначив він.

Також заступник губернатора підкреслив, що підвищилися темпи виплати орендної плати за договорами оренди земельних паїв практично у всіх районах області. На початок грудня рівень розрахунків в цілому по області досяг 95,4%, а зараз він становить 98,1%.

«Як бачимо, практично всі райони близькі до того, щоб уже в найближчі дні повністю завершити виплату орендної плати за земельні паї», – заявив Юрій Сапронов.

Теги