Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сильне суспільство сприяє ухваленню найважливіших рішень у нашій державі. Михайло Добкін

Сильне суспільство сприяє ухваленню найважливіших рішень у нашій державі. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході засідання депутатської комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації обласної ради голова ХОДА, депутат облради Михайло Добкін, створення сильного громадянського суспільства - це не окреме завдання для влади або для опозиції, це спільна задача для всіх.

«У нас дуже хороший досвід роботи з Громадською радою при ХОДА. Зовсім нещодавно я брав участь у засіданні її президії. На ньому було ухвалено рішення створити експертну раду з людей з високим авторитетом в нашій територіальній громаді, але при цьому рівновіддалених від усіх. Ці люди будуть оцінювати ті чи інші нормативно-правові акти, які видає облдержадміністрація, проекти рішень обласної ради, а також проекти обласних програм. Я закликаю всі громадські організації долучитися до цієї роботи», - підкреслив Михайло Добкін.

Губернатор також зазначив, що була виконана велика робота з реалізації в області Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 рр., і на наступний рік потрібно обов'язково виділити кошти на її реалізацію.

«Як показали останні події - сильне суспільство сприяє ухваленню найважливіших рішень у нашій державі. Я думаю, якби не та енергетика, що була по обидві сторони Дніпра, керівництву нашої країни було б складніше досягти таких важливих умов, угоди про які були досягнуті вчора з російськими колегами», - підкреслив Михайло Добкін.

У ході засідання комісії депутати підтримали і вирішили винести на розгляд сесії обласної ради проект рішення «Про хід виконання в 2012-2013 роках обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки», а також про внесення змін до цієї програми та Програму розвитку інформаційного простору Харківської області на 2011 - 2015 роки.

Теги