Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Площа об'єктів природно-заповідного фонду області планується довести до 111,1 тис. га

Площа об'єктів природно-заповідного фонду області планується довести до 111,1 тис. га

Про це сьогодні розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб під час наради з природоохоронних питань за участю Міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова. На сьогоднішній день заповідний фонд області налічує 242 об'єкта загальною площею 74 тис. га, що становить 2,36% від загальної площі області, площу об'єктів природно-заповідного фонду до 2015 року планується довести до 111,1 тис. га, показник заповідності збільшити до 3,5%.

«У рамках дії даної Програми на території області було створено 19 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею 26,4 тис. га. Так, рішенням Харківської обласної ради від 30 серпня 2012 року на території міста Харкова створено регіональний ландшафтний парк «Сокольники-Помірки» площею 1,1 тис. га. У 2013 році рішенням Харківської обласної ради від на території Дергачівського району створено регіональний ландшафтний парк «Фельдман еко-парк» площею 140,5 га», - сказав Валентин Дулуб.

Він також нагадав, що зараз проводиться робота з розширення національного парку «Дворічанський», а також по інших об'єктах природно-заповідного фонду.