Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні є перспективи переробки ТПВ

В Україні є перспективи переробки ТПВ

Сьогодні Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков зустрівся зі студентами 1-4 курсів факультету «Інженерної екології міст» Харківського національного університету міського господарства ім.А.І.Бекетова. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, перший проректор ХНУМГ Григорій Стадник.

Міністр відповів на запитання студентів, що стосувалися видобутку на Харківщині сланцевого газу, оздоровлення басейну річки Сіверський Донець, збільшення обсягу випуску автомобілів, що працюють на альтернативних видах палива, перспективи утилізації та переробки ТПВ в Україні.

Саме останнє питання, на думку міністра, є одним з найбільш важливих і злободенних і для міністерства, і для місцевих органів влади. Так, на засіданні Кабінету Міністрів України була прийнята Програма про поводження з відходами в Україні до 2020 року. Згідно з цією програмою заплановано будівництво великої кількості переробних заводів, закупівля техніки, контейнерів, а також впровадження системи роздільного збору сміття.

«Перспективи переробки ТПВ в Україні є. Але тут потрібно вести роз'яснювальну роботу з населенням. Ми разом з Міністерством освіти зараз обговорюємо можливість введення в обов'язкову шкільну програму початкової школи уроку екології. В окремих регіонах такі факультативи існують, але ми хочемо, щоб це було системно.

Я вважаю, що гроші потрібно вкладати в екологію, спорт і здорове харчування, тоді їх не доведеться вкладати в соцзахист та охорону здоров'я. Я думаю, ми можемо підписати якийсь меморандум між міністерством та вашим університетом, щоб наша співпраця була тіснішою», - сказав Олег Проскуряков.