Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посідає лідерську позицію зі створення комфортних умов для ведення бізнесу

Харківська область посідає лідерську позицію зі створення комфортних умов для ведення бізнесу

Про це в інтерв’ю газеті «Урядовий кур’єр» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Говорячи про партнерство влади та бізнесу, він підкреслив, що Президент поставив завдання навести порядок у дозвільній системі й особисто контролює його виконання. Зокрема, треба навести порядок у сфері надання адміністративних послуг, де бізнес раніше зіштовхувався з постійним вимаганням, тиском.

«Активно реагують на бажання обласної влади навести порядок у створенні умов для бізнесу й правоохоронні структури. Ми в цьому році проводили «круглий стіл», у якому брали участь керівники області, силових відомств, підприємці, представники різних підприємницьких асоціацій, починаючи від Спілки промисловців і підприємців та закінчуючи профспілками ринкових торговців. Підкреслюю, це був формат «круглого столу», де ми сиділи без президій, усі разом, і відверто говорили про проблеми, які заважають вести бізнес тим, хто хоче досягти результатів. «Круглі столи» тривають, їх проводять заступники голови облдержадміністрації за напрямами», - зазначив Михайло Добкін.

Голова ХОДА також зазначив, що за результатами опитування бізнес-структур по всій Україні щодо комфортного ведення бізнесу та про конкурентоспроможність регіонів, саме Харків і Харківська область продовжують посідати лідерські позиції.

«Я вже говорив і повторюся: влада повинна створювати умови, решту зроблять професіонали. А всім тим, хто хоче прийти в нашу область працювати, ніхто і ніщо не заважає це зробити. Інша річ, що світова спільнота досі не повернулася в умови, які були до кризи. Немає надлишку коштів. Нині європейські країни успішно інвестують усередині себе, але рано чи пізно вони прийдуть до нас, а ми маємо бути до цього готовими», - сказав він.