Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 500 дітей, які виховуються в прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу, обстежено в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків

Більше 500 дітей, які виховуються в прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу, обстежено в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків

Начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських в ході прес-конференції на тему: «Реалізація у регіоні завдань, доручень Президента України щодо захисту прав дитини» розповіла про те, що на Харківщині успішно розвивається проект, який було розпочато обласною держадміністрацією з квітня минулого року разом з Інститутом охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України.

«На базі цього інституту продовжується медичні обстеження дітей, які виховуються в прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу. На сьогодні обстежена 551 дитина, і батькам доведені результати цього обстеження. 60% дітей мають захворювання, потребують профілактичного обстеження і додаткового лікування. Практично половина цих дітей були проліковані в умовах цього закладу. Для прийомних сімей, для батьків-вихователів всі обстеження та лікування є повністю безкоштовними», - зазначила Тетяна Печерських.

Також вона зазначила, що діти під час перебування Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків щоденно отримують додаткове харчування, яке надається безкоштовно з КП «Харківська молочна фабрика-кухня дитячого харчування».