Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Серед переможців регіонального конкурсу «Слобожанські передзвони» будуть відібрані найкращі для участі у Всеукраїнському творчому звіті

Серед переможців регіонального конкурсу «Слобожанські передзвони» будуть відібрані найкращі для участі у Всеукраїнському творчому звіті

Протягом жовтня-листопада 2013 року у районах та містах Харківщини проводився відбір кращих виконавців та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва для участі у обласному етапі огляду-конкурсу «Слобожанські передзвони». За результатами відбору до загальної концертної програми включено біля сотні номерів у різних жанрах. Великий концерт за їх участю відбудеться 15 грудня о 13.00 у залі Обласного організаційно-методичного театрально-концертного центру (мала зала ХНАТОБ).

Також 15 грудня об 11.00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкриється підсумкова виставка найяскравіших робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. На ній буде представлено близько тисячі робіт кращих майстрів області.

Під час концертно-виставкових заходів будуть визначені учасники Всеукраїнського творчого звіту аматорів та майстрів народної творчості, що відбудеться у Києві в рамках святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Регіональний огляд-конкурс «Слобожанські передзвони» також приурочено до 75-річчя Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

Довідка. Комунальний заклад «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» є правонаступником Обласного центру народної творчості. Заснований у 1938 році, він називався Обласний будинок народної творчості.  Із дня заснування й до сьогодні заклад акумулює у регіоні роботу зі збереження, підтримки та розвитку народної творчості та традиційної народної культури.