Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відслужили подячний молебень про закінчення року

На Харківщині відслужили подячний молебень про закінчення року

Сьогодні, 13 грудня, у День пам'яті Святого апостола Андрія Первозванного біля пам'ятника у сквері «Стрілка» митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, архієпископ Ізюмський і Куп'янський Єлисей, духовенство міста відслужили подячний молебень. У ньому також взяли участь керівники області та міста: перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Євген Савін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, представники дипломатичних корпусу, відомств, а також жителі міста.

Митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій зазначив, що вже стало доброю традицією щорічно в цей день здійснювати молебень.

«Це особливий рік - 1025-річчя хрещення Київської Русі, який ми вписали своїми справами в історію нашої доброї України, нашої славної Слобожанської землі. Вже більше 10 століть віра Христова допомагає нашому народові, зігріває і зміцнює, допомагає бути стійкими. У цей день я всім бажаю добра і Божої допомоги. Щоб ми жили в мирі і злагоді в нашій славній родині, що називається Україна. Бо тут ми здійснюємо свій життєвий земний хрест. І дай нам Бог всім терпіння та благословення», - звернувся до присутніх владика Онуфрій.

Від імені голови ХОДА, депутатів обласної ради Сергій Чернов подякував духовенству за молитву, а всім жителям Харківщини за працю в цьому році.

«Ми цього року як завжди були єдині: і ті, хто підтримує нас своїми молитвами, і ті, хто сьогодні своєю ратною працею примножує славу Слобожанщини, працює на полях, заводах, виховує наших дітей. Я впевнений, що молитва і праця роблять нашу область сильніше, а значить, роблять сильнішою і нашу країну», - сказав Сергій Чернов.