Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області ведеться робота з військово-патріотичного виховання молоді

У Харківській області ведеться робота з військово-патріотичного виховання молоді

Військово-патріотичне виховання молоді становить важливу частину роботи Харківського обласного Комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни. Про це сьогодні сказав під час конференції "Звільнення Лівобережної України, битва за Дніпро, визволення столиці України - м.Київ" у загальноосвітній школі №106 ім. В.А.Киселя Харківської міської ради голова комітету Петро Конюшенко.

«Завдання нашої ветеранської організації полягає у тому, щоб передати свої спогади та правдиву інформацію про Велику Вітчизняну війну молодому підростаючому поколінню: школярам, студентам. Щоб вони також знали про ті героїчні події, що відбувалися 70 років тому. Знали, що це була перемога не тільки Червоної Армії, а всього народу. Радянський народ врятував увесь світ, врятував цивілізацію від коричневої чуми. Тож ми маємо сьогодні виховати серед української молоді таких же патріотів, які були 70 років тому», - сказав Петро Конюшенко.

В ході конференції були заслухані доповіді пошукових груп учнів 8-11 класів про визволення Харкова та Харківщини, Лівобережжя України, битву за Дніпро. Учні школи також підготували літературно-музичну композицію “Вклонімося великим тим рокам” та провели екскурсію по шкільному музею Бойової слави 53-ї армії під командуванням генерал-майора І. М. Манагарова.