Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Молодь Харківщини цікавить, як реалізовувати на практиці свої права

Молодь Харківщини цікавить, як реалізовувати на практиці свої права

Сьогодні, в Міжнародний день прав людини заступник голови ХОДА, голова Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (ХОМКМС) Олег Анпілогов вручив Почесну грамоту ХОДА колективу Інституту соціально -гуманітарних досліджень Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, а також Подяку голови ХОДА директору інституту Олександру Кизилову. Нагороди вручено за проведене дослідження на тему «Соціологічний моніторинг правової культури школярів і студентів Харківської області». За словами Олега Анпілогова, ХОМКМС минулого року вперше прийняв рішення про проведення такого дослідження для визначення проблемних питань у сфері правової освіти населення та вироблення стратегічних напрямків з удосконалення цієї роботи.

«Висновки, сформульовані за результатами соціологічного дослідження, мають наукове обгрунтування, відображають реальний рівень правової культури та правової обізнаності школярів і студентів Харківської області. Результати цієї роботи підтверджують, що і студенти, і школярі цікавляться знаннями права, в першу чергу - механізмами реалізації своїх прав. Поряд з інтересом вони висловлювали критичні зауваження щодо шкільної програми з основ права, навчальної літератури. Колектив нашої ради розраховує, що проведена вами робота стане фундаментом нашої подальшої співпраці», - сказав Олег Анпілогов.

Він також зазначив, що результати дослідження були враховані ХОМКМС при виробленні рекомендацій для Департаменту освіти і науки ХОДА. Також було прийнято рішення направити «Соціологічний моніторинг правової культури школярів і студентів Харківської області» до Міністерства юстиції та Міністерство освіти і науки України.

Довідка. Харківська обласна міжвідомча координаційно - методична рада з правової освіти населення створена на виконання Указу Президента України від 18 жовтня 2001 року № 992/ 2001 «Про Національну програму правової освіти населення» як постійно діючий консультативно -дорадчий орган при ХОДА. До її складу входять керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, навчальних та наукових закладів, закладів культури, видавничих організацій, засобів масової інформації.

Основними завданнями Ради є: розробка пропозицій щодо координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, навчальних закладів та закладів культури, наукових установ, видавництв та видавничих організацій, засобів масової інформації у сфері правової освіти населення; сприяння підвищенню ефективності їх діяльності.