Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Концепція реформування місцевого самоврядування отримала підтримку Кабінету Міністрів

Концепція реформування місцевого самоврядування отримала підтримку Кабінету Міністрів

Про це у ході прямої лінії у газеті «Слобідський край» розповів перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування, депутат Харківської облради Микола Тітов.

«Проект було підготовлено із залученням науковців Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Національної академії правових наук, Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад». Документ був відправлений до Міністерства житлово-комунального господарства і регіональної політики. Міністерство погодилося практично з усіма положеннями цієї Концепції. Уже з урахуванням усіх пропозицій та зауважень Міністерства цю концепцію змін у частині місцевого самоврядування було подано до розгляду в Кабінет Міністрів, і було отримано підтримку в цілому також і з боку Уряду», - зазначив Микола Тітов.

Депутат Харківської облради також підкреслів, що згідно із завданнями Президента України одна з головних задач це обговорення та роз'яснення положень Концепції в регіонах.

«До 2015 року ми проводимо роз’яснювальну роботу стосовно того, для чого необхідна реформа, що нас не влаштовує, готуємо декілька законопроектів. Наприклад, про добровільне об’єднання територіальних громад. Якщо декілька населених пунктів вирішать, що їм краще вирішувати проблеми спільно і ухвалять рішення щодо об’єднання, то будуть норми закону, які дозволять це реалізувати в юридичному плані. Бо зараз відсутня законодавча база для такого об’єднання. Добровільні об’єднання можна створювати хоч сьогодні. У нас і зараз існує Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області, яка об’єднує 96 % усіх сільських, селищних, районних і міських рад Харківщини. Але це громадське об’єднання, а ми кажемо про юридичне об’єднання декількох місцевих рад, декількох населених пунктів для того, щоб збільшити їхні можливості», - підкреслив Микола Тітов.