Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Культура - це місток, який сприяє налагодженню людських відносин і бізнесу

Культура - це місток, який сприяє налагодженню людських відносин і бізнесу

Сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін провів робочу зустріч з радником з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні, директором Французького інституту в Україні паном Еріком Тосатті і директором Французького інституту в Харкові Гійомом Мартеном. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов.

Під час зустрічі обговорювалися питання про відкриття нової французької школи Альянс франсез в м.Харкові, співробітництва в галузі культури, організації фестивалю «Французька весна 2014».

«Обласна адміністрація готова надавати вам всебічну підтримку в організації фестивалю і проводити його разом з вами. Тим більше, що французька культура завжди була улюбленою і близькою українському народу, особливо французький кінематограф.

У нас на території області навіть є село з назвою Паризьке. Так що, можна сказати, що Франція вмонтована в життя харків'ян. Нам не потрібно створювати якихось нових платформ. Все це є, нам потрібно це тільки розвивати. А культура - це той місток, який сприяє налагодженню бізнесу. Створення нормальних, людських відносин на рівні культурного обміну дає розуміння традицій країни, характеру людей, з якими ти плануєш вести бізнес», - сказав Євген Савін.

Як один із прикладів стабільного українсько- французького співробітництва, Євген Савін привів щорічне проведення в Харкові Міжнародного фестивалю короткометражного фільму «Харьковская сирень», почесним президентом якого є відома французька кіноактриса Мілен Демонжо.

Довідка. Французький Інститут міста Харкова заснований як Французький Центр м. Харкова, в 1994 році. Він є одним з 150 французьких культурних центрів у світі.

Ці установи реалізують культурну та лінгвістичну діяльність Відділу культури та співробітництва Посольства Франції в Україні. Основне завдання: популяризація французької мови та культури у Харківській, Полтавській та Сумській областях. Основні напрямки мовного та освітнього співробітництва з Україною - це вивчення французької мови на рівні початкової, середньої школи та вищих навчальних закладів України.