Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Циркуляція вірусу грипу на території області не зареєстрована

Циркуляція вірусу грипу на території області не зареєстрована

Починаючи з 40-го тижня поточного року (з 01.10.2013) у Європейському регіоні та Україні реєструються випадки захворювань на грип типів В, А, в т.ч. А (H1N1), А (H3N2). Циркуляція вірусу грипу відзначена в 7 областях України: Полтавській, Донецькій , Івано-Франківській, Вінницькій, Рівненській, Кіровоградській, Запорізькій. Про це в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомила начальник Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області Тетяна Колпакова.

«В області нині ситуація щодо грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ ) є неепідемічною, характерною для цього періоду року, показники захворюваності не перевищують середньосезонних, однак, починаючи з листопада реєструється зростання показників захворюваності, в т.ч. на 48-му тижні - на 15,7%.

Встановлено щоденний епідеміологічний, вірусологічний моніторинг за захворюваністю на грип та ГРВІ і циркуляцією вірусів грипу та респіраторної групи інфекцій серед населення. Циркуляція вірусу грипу на території області на поточний момент не зареєстрована», - зазначила Тетяна Колпакова.

Довідка. В епідемічному сезоні 2013-2014 років на території України прогнозується спільна циркуляція вірусів грипу A/California/7/2009 (H1N1) - аналогічний pdm09; A/H3N2/Victoria/361/2011b і відносно нового для України штаму вірусу грипу B/Massachusetts/2/2012.