Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно вжити всіх запобіжних заходів, щоб не допустити епідемії грипу в Харківській області

Необхідно вжити всіх запобіжних заходів, щоб не допустити епідемії грипу в Харківській області

Про це сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. Він зазначив, що в регіоні необхідно організувати і виконати заходи, спрямовані на профілактику грипу та гострих респіраторних захворювань, щоб попередити виникнення епідемії.

«У разі загрози виникнення епідемії грипу важливо її попередити. Епідемії ще немає. Але це не означає, що нам потрібно розслабитися і чекати, коли рівень захворюваності підвищиться. Необхідно постійно проводити профілактичні заходи. Транспорт, установи культури, спорту, освіти не повинні бути джерелом розповсюдження грипу. Необхідно розміщувати наочну агітацію з профілактики та попередження грипу та ГРВІ. Звичайно, медичні заклади області повністю готові прийняти всіх хворих у разі виникнення епідемії грипу та надати їм необхідну допомогу. Але, найголовніше, вжити всіх запобіжних заходів для того, щоб ця епідемія торкнулася якомога меншої кількості людей, особливо, дітей», - сказав Валентин Дулуб.

Також він додав, що на сьогодні показники захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання не перевищують норми для цього періоду часу. «Але роботу з вакцинації людей в Харківській області необхідно поліпшити. Тому що зараз регіон посідає 17 місце в Україні. Це говорить про те, що щеплено мало населення, а отже, ймовірність захворювання на грип збільшується», - підкреслив Валентин Дулуб.

Теги